Loop.

Peace be upon you.

My Photo
Endorphins
A flawed novice observer.
View my complete profile

The crowd.

Friday, July 22, 2011

Antara ingin dan perlu.



Hahaha.
Haish malu la. x)


Memandangkan aku pasang polisi "what is posted here, stays here" rasenye xpe ckp kat sini.
Lgpun bile aku post kat pesbuk pun bkn sume bleh nmpak.
Setting tu saye adjust2 kan. :D


Inginku akui, sebenanye hati ini dah terpaut pd seseorg.
Aku x tau bagaimana, ataupun kenapa - ianya datang tanpa disangka, x dijemput.


Yg aku tau, aku suke bile die ade.
Nmpak atau dgr name die, hati ni berbunge2.
Nmpak die apatah lg!


Tp tu lah - ia dtg tanpa dijemput - aku sebenanye nk elak sgt bnde ni.
Wrong timing, weh!
Tambah plak aku sebenanye takot utk mencintai.
Aku pun bknnye paham sgt cintan2 nih.

Aku sayang org.
Kawan2 aku. Kawan pempuan aku sayang. Kawan laki pun aku sayang. Ikhlas.
Kuarge aku. Without a doubt.
Tp aku sgt2 takot jatuh cinta.
Hati kuarge ngan kawan2 pun x terjage..

.. ni kan pulak bermimpi nk jage hati 'org itu'.

Dan aku x nak pelajaran aku terganggu.
And above all, aku amat perlukan restu ibu aku.

Atas restu die,
aku dpt result baik sem lepas.
Aku dpt jd komander.
Aku dpt semua yg aku perlukan, dan idop aku terjamin.

 Sumenye atas restunye dan izinNya.
INGAT! Kalau ibubape kite murka, maka Allah pun murka!

Lau die dpt tau aku suke org tu, mmg kne la aku.

Jd aku hnye dpt (dan akan) melihatnye dr jauh.
Demi menjage restu ibu.
Demi pelajaran.
Demi mengelakkan maksiat dan masalah perkapelan.


Sungguh, aku sayang die.
Kalau die pun sayang aku, mmg di situ jgk la aku bersyukur!



Tp aku lebih sayangkan ibuku.
Dah cukup pahit ayahku pergi menghadapNya tanpa dpt diagak.
Aku x nak hilang ibu aku cmtu je tanpe menjage restunye.



Aku hanye dpt berdoa.



Jika die jodohku, Ya Allah
Maka akan kuterima berita itu dgn gembira dan penuh syukur!
Oleh itu dekatkanlah kami berdua
Dan jauhilah kami dari godaan syaitan dan panggilan maksiat.
Berbahagialah kami di bawah naunganMu.
Biarlah cinta yg lahir antara kami
Adalah yg suci, dan akan mendorong kepada kejayaan.
Melahirkan kebahagiaan.
Dan cinta itu.. akan membawa ke syurgaMu, Ya Allah.

Namun jika bkn dia jodohku, Ya Allah
Jauhkanlah dia dariku!
Padamkanlah dari fikiranku dan hatiku
dan bantulah aku dalam menghadapi hari2 mendatang.
Temukanlah aku dgn jodohku
Seorg lelaki yg beriman kepadaMu, menyayangi diriku seadanye
dan yg akan memimpin diriku dan anak2ku ke jalanMu.
Berbahagialah kami, dunia akhirat.


Memetik kate seorg sahabat - suatu doa,

Ya Allah, sampaikan rinduku padanya sehingga aku menjadi kerinduannya.
 
Kerana sesungguhnya.. hanya itu yang aku mampu lakukan..
 
 
 
 
 Kuserahkan segalanya kepadaMu, Ya Allah..

2 hello(s):

mira madihah said...

ehem ehem ehem

Ainur Hamzah said...

sy tahu org tersebut! haha