Loop.

Peace be upon you.

My Photo
Endorphins
A flawed novice observer.
View my complete profile

The crowd.

Thursday, September 29, 2011

Terbakar. Meletup. Membara. Dan yang sehangat dengannye.





Assalamualaikum. Korang jawab, insyaAllah kurang sket api di hati ini.
*harap2 la

Hari ni x pasal2 je aku marah. Dah orang tu yg cari pasal.
Bukan sorang plak tuh, Ya Tuhan
Tapi malas la nak pk. Serabut.

Aku dah bleh trime hakikat pointer aku akan jatuh sem ni.
Maybe even repeat kot. Xpe la. Slow2.
Papepun, sedikit penghargaan kpd geng bj ijau..
.. yg x putus2 buat meeting hampir tetiap minggu, smpai melangkaui silent hour..
(percume je kne saun ngan ibu aku)
.. dan ditambah lagi dengan tabiat hamba yg x suke bergegas x tentu pasal



waktu nak study + pointer + prestasi + semangat pun sket2 turun menjunam.



Sebenanye cuak jgk. Masuk bnde ni jatuh gila pointer. X sangka btul.
Kate kat ibu, "quit la camni. PA pun dah smpai kate
'saye tau awak sem depan ni x masuk lagi bnde tu!'
Perh, ayat die, Ma."
Ibu aku dah bagi lmpu ijau dah pun.



Pastu inform kawan aku yang sorang ni. Anta SMS kat die
'i'm quitting.'



Perh, terbaik kena cuci ngan die bile die AKHIRNYE tau aku sebenanye serius!
DEAD SERIOUS!
4 SMS die anta. Every 2 minutes. Laju x laju die taip haaa.
Smpai tertinggal perkataan. Nasib baik paham.



Katenye,

"ko bkn kwn aq la klu nk quit. ape bleh mati ke klu kne repeat. ko ckp 2 ko X pkir aq yg repeat ke? bleh je aq hidup."
"asal ko X ckp hea soh ko quit? jgn quit klu komander X mengganggu ko."
"da. better skrg ko rileks dlu. lps exam, br ko pkirkan. ko ni, aq ingatkan ko gurau dgn (aq). mna aq tau. rileks dlu."
"tumpu dlu pd paper ko. jgn pkirkan sgt. klu ko kwn aq, be cool."



Ingat ibu aku je yg power anta SMS laju2 dan banyak2. Uihh



2 SMS yg pertame tu memang buat aku menyirap gak.
Rase nk baling tepon je mase tu.
Aku pun x tau la nape die..

.. yakin dengan aku.



Jadi skang ni aku ditarik dari dua arah.



Sebelah x sanggup lihat aku dalam kesakitan.
Sebelah lagi x henti2, x jemu2 bagi aku semangat.

Sebelah sayang.
Sebelah lagi yakin seyakin yakinnye.

One side told me to move on.
Another told me to be strong.



So where do I stand?





16 hello(s):

mohammad said...

salam ziarah

Syahidah :))) said...

trime kasih menziarah :)

Maizatul Akma said...

oit... aq ase ko x yh berhenti tp kurgkan je xtvt ko tu.....

Syahidah :))) said...

sayang tp sakit.
sakit tp sayang.

UIHHH DUGAAN.

Maizatul Akma said...

dgn sepet ag ker... meh la dtg bilik tgk maharaja lawak... kurgkn panas ko tu

Syahidah :))) said...

haah. dak ni dr tadi x abis geleng pale psl Maths die. adoiiii =____='

Maizatul Akma said...

ko ckp dgn dye nk kne gget dgn aq x? geram aq tgk dye td

Syahidah :))) said...

geget? XD

da siap hentak meja kot tadi. gile seh ppr Maths diorg. aloloooo siaaan. HAHAHAHAHAH

Maizatul Akma said...

teeettttt... eh tu trdemrk aq dgn dak pilah je eh

geget = gigit

Syahidah :))) said...

ade aku kesaaa XD

Maizatul Akma said...

uwek... aq tumbok kang

Syahidah :))) said...

takotnye aku. HAHAHAHAHAHAH

Maizatul Akma said...

aq ngadu kang malam ne kang

Syahidah :))) said...

mungkir jnji. ko kate ko akan die. PENIPU.

BOOOOO

Syahidah :))) said...

*diam

Maizatul Akma said...

mmg la aq diam... mak cik aq nk amek aq jap ag