Loop.

Peace be upon you.

My Photo
Endorphins
A flawed novice observer.
View my complete profile

The crowd.

Friday, July 20, 2012

Penampar Prenzon.





Ya. Friendzone.
Suatu pengalaman yang dirai (eh?) dan dirasai ramai
terutamanya di kalangan jiwa muda.


Ya. Aku pun terkena tamparan friendzone. Oh mengapaaaaa~


Err, ke aku yang bagi penampar prenzon tu? Ah crap


Siang tadi, aku balik dengan adik (angkat) aku.
Budak Transport Part 3. Kita panggil dia Transport eh, heheh
Begini perbualan kami.


Aku: Did I friendzone him? Please be honest with me..
Transport: Yyyyyyeah. Why?
Aku: For how long?
Transport: Err quite some time.


Haduiii. Biar betul.
Aku ni sape je sampai mampu friendzone orang?
Apa yang orang nampak pada aku?
Aku ni jauh dari sempurna; banyak kena repair, kena upgrade!


Bayangkan perasaan teman bila mereka kata
diri ini dah terprenzon orang yang dah lamaaaaa teman berkenan.
Ya, lagi lama dari si Pilah.


Dulu suka dia, dari akhir Part 1.
Dah jumpa Pilah ni, well you know the story.
The funny part? No matter what happens
we always cross paths.
Sentiasa bertemu, sentiasa terjumpa, sana sini.


Now the feeling is coming back. Haih timing memang hebat


Kalau diikutkan, nak confess. Sekadar meringankan beban di hati.
Tak berharap. Tapi
tak sanggup, macam ada yang menghalang.
Hahah, diamkan je la, dan tawakal.


Takpe. Diam. Pendam. Dengan kekuatan dalam yang tak berapa agam.


Dia.. lain. Sedih aku kalau kehilangan dia.
Dan jujur, dia memang selalu buat aku tersenyum
lantaran cara bengong dia dengan aku
dan betapa dia tak sombong dengan orang.
Tapi biarlah. Kalau aku hilang dia, biarlah - aku tak mahu hilang Allah..


Jika dia, satukanlah kami suatu hari nanti, sampai syurga-
jika bukan, kukuhkan tali silaturahim kami, sampai akhirat.


Tak dapat apa yang kita mahu, takpe;
kelak akan ada pengganti.





5 hello(s):

si robot comel said...

sabar, mungkin friendzone tu lebih sesuai. :)

Sayidah Nafisah Ruslan said...

kalau allah tak bagi kita sekarang, allah akan bagi nanti tapi tim etu mesti kita tak terjangka sebab allah bagi yang terbaik untuk kita :)

Charlie's Angel said...

Madi: mungkin. berserah je la :D
Fisah: gitulah; tengok la apa yang Allah simpan untuk kita di masa depan :D

si gadis melayu said...

aku aminkan aje. :D

Charlie's Angel said...

Diyana: hahah! mekasih la aminkan. hahah :D