Loop.

Peace be upon you.

My Photo
Endorphins
A flawed novice observer.
View my complete profile

The crowd.

Friday, July 5, 2013

Clearance, teh tarik, dan Pizza Hut.






Ohkayyy!
Ceritanya semalam dan hari ni teman ada di Segamat.
Sampai je kampus singgah jap kat bilik lama.
Borak jap. Kejaplah sangat. Muehehe
Petang sikit baru gerak ke Zamrud
di mana kita menginap.


Bertembung dengan exco chess.
Boraklah lagi.
Bertemu kat admin,
macam macam ceritalah teman dengar.
Sambil diorang kerja diorang,
dengarlah diorang bercerita progress diorang so far.
Jalan jalan tu pun bertembunglah dengan kawan kawan CS,
Transport Part 5 iaitu Ju, Anis, ngan Sakey.
Sakey je yang akan panggil aku Ayam Titanium. Haha


Tau tau ada Student Voice malam tu.
Jadi Fatinaz pun ajak ke DSB untuk lepak.
Akhirnya bertemu jugak, alhamdulillah.
Berjumpa tu terus berpeluk.
Mereka yang nampak kami tu dapat movie percuma dari kami. Hahahambar
Dan akhirnya bertembung semula
dengan Syafiq, Zaim, Daus and Aqilah.
Adatnya kami bila bertembung kuasa gila kami bergabung,
berlipat gandalah gila kami jadinya.
Alhamdulillah, jumpa jugak ye.


Soooo dah jumpa yang lain
tapi si Rush takde. Haih si anti sosial.
Aqilah kabor kat dia jumpa kat NR pukul 10.30 gitu.
Long story cut short, Fatinaz, Aqilah, Daus ngan teman gerak terus ke sana
few minutes after 10.30.
Syafiq ngan Zaim tinggal dulu, nak ambik cop rasanya.


Kami pun duduklah kat NR
Rush macam biasa, datang je tengah cakap kat tepon.
Bergayut ke ber'business' ke teman tak tau.
LOL bergayut. Haha
Aqilah cadang beli air dulu.
Macam biasa, bro, teh tarik gelas besau.
Rush punyalah fokus cakap kat tepon
sampai tak pasan kitorang lalu depan dia. Sabo je la.
Aqilah buat prank call pun dia boleh blur lagi, masyaAllah.
Nampak teman je responnya 'eh?'
Katanya Syafiq kata teman datang esok.
Tu yang dia heran.


Dengan duduknya kami semua
bermulalah conversation yang isinya
penuh dengan apa yang dah jadi ngan kampus ni
sejak teman habis diploma kat sini.
Cerita biasalah. Cerita yang kalau diikutkan
sama je every sem.


Berceritalah kami kat situ
sampai orang yang kerja kat situ pun gitau kitorang
'nak balik nanti tutup lampu.'
Haha ayat yang biasa kami dapat
sebab memang muka kami je
yang selalu lepak situ sampai pepagi buta.


Esoknya pulak, iaitu hari nilah
kami plan nak makan.
Singgah ATM kejap. Bertembung dengan Hakim Banking Part 3.
Borak kejap, kemudian terus ke bus stop.
Rush brought the boys
Daus and Syafiq, with his car.. err, his mum's car.
'Diorang pegi bayar bill,' kata Aqilah.
Kami gegadis ni, Eeka, Aqilah, Fatinaz dan teman sendiri
kena tunggu mahunya sejam setengah untuk kereta sewa kami.
Kacau plan jugak.
Aqilah drive laju, kau tau.
Boleh buat movie Fast and Furious: Segamat.
Featuring Aqilah dan Rush.
Boleh tengok siapa punya driving lagi laju terbabas, kan. Haha
Risau tiket habis, kami ke terminal, beli tiket dulu
sebab tadi ramai jugak usung beg besar.
Kesian the boys tunggu lama
sebab orang yang belanjanya tak datang datang lagi. Haha
Kami pun suruh diorang order dulu.
Syafiq kata 'adat orang Johor makan kena sesama.' leulz
Aqilah kata 'gitau diorang order drinks ke, side dish ke.'
Kita pun text la Syafiq.
Replynya? 'Kalau ambik skang nanti jadinya
kena order lagi, jadi baik takyah.
Kitorang tengah menjimatkan kau ni,' jelasnya.
Tau tak kitorang risau korang lambat makan. Paham tak. Haha


AKHIRNYAAAA
tibalah kami kat Pizza Hut, haaa kelas kau.
Fatinaz bawak beg sebenarnya tapi akhirnya bawak purse je.
Teman pun tanyalah, 'kenapa tak bawak?'
Jawabnya, 'dalam tu ada buku ENT.'
Perh dedikasi sungguh.
Masuk masuk terus cari diorang. Eh takde.
Tepon si Syafiq. 'Kat mana?'
'Kat Pizza. Korang kat mana?'
'Kami kat Pizza Hut dah ni.'
Kelentong ke cane ni, haha
Anyway, last last bagilah the honor nak pilih pizza
kepada mereka yang setia menanti lagi kebulur ni.
Dah order tu, bermulalah gila kuasa empat kami.


Masa kami tengah bahagia membahan sesama sendiri
tetiba ada orang datang ke meja kami, jual labu.
Terkejut jap, sebab caught off guard kan.
Kami pun kata, 'takpelah, terima kasih.'
Fatinaz kata dia alergik labu.
Orang tu pun senyum, kemudian berlalu pergi.
Kami spontan terus tergelak sebab
ianya sangat random. Haha
Seriously we had no intent to insult ke apa
cuma kami terkejut. Hihi


Jarum jam menunjukkan pukul 6 petang.
Tiket setengah jam lepas tu.
Kami pun bangun beransur.
Last last minute cenggini Rush boleh tanya
pasal lagu apa yang teman dah ambik
dan kalau benda yang Ather mintak dah transfer.
Lagu banyak kot teman ambik, tapi
teringat lagu Moon River.
Terkejut dia. 'Moon River?'
'Haa yelah. I ada transfer lagu Audrey Hepburn dalam tu.'
'Movie dia ada tak?'
'Ada.'
'Ada dalam tu (external dia)?'
'Tak.'
'Transferkan.'
Deiii thambi, you ah.


So it has come to this
the farewell.
Gave a hug to Fatinaz.
Nak tunggu tapi macam tak sure how soon the bus will leave,
so naik jelah.
Dah duduk tu, nampak Eeka berlari ke bas.
Terdengar Fatinaz kata, 'dia dah naik dah.'
Teman pun turun. Eeka was like, 'Syidaaaa!'
Dan kami pun berpelukan. Yang jadi saksi, bakal penumpang bas. Haha
Pakcik driver bas gagap yang nampak kami tadi
imitate drama kami tadi. Siap dengan jeritan kasih sayang Eeka tu lagi. Haha
Orang keliling kami tergelak je. Hahaha siot.
Few tears were shed. Yelah, syahdu maa.
Rush ngan Syafiq tunggu kat kereta
risau tak memasal kena saman.
Just when I thought I could give them a proper farewell.
I texted them. Syafiq reply,
'takpe nanti I and Rush akan buat surprise farewell.'
Surprise farewell?
Surprisekan kita then kata byebye then terus pegi ke cane?
Hehe gurau :)


Bas bertolak. Teman duduk seat yang tepinya laluan, bukan tingkap
jadi dengan sopannya teman mintak penumpang sebelah
untuk tukar tempat.
Nak lambai kat diorang for one last time.
Dia pun senyum dan kami pun tukar tempat duduk.
And I did.
I waved goodbye to them for one last time.


The last couple of days at UiTM Segamat
was pure awesomeness.
Alhamdulillah, it was such fun.
In shaa Allah, we'll meet again.
Really, I hope and pray that we will.





2 hello(s):

Sayidah Nafisah Ruslan said...

rindu gila suasana dekat uitm kan? rasa macam nak pergi sana balik je. tapi dah habis belajar. ape kan daya..

Charlie's Angel said...

haha yang kita bebelkan jugaklah yang kita rindui akhirnya :)